Aperitivul care te incalzeste desi e rece: suba

Da da, ai ghicit. Azi ne-am distrat în bucătărie şi am “creat” o reţetă dragă nouă. Hai să-ţi povestim ce şi cum s-a întâmplat.
Nu ştim cum faci tu şi jumătatea ta, dar noi încercăm să transformăm orice activitate în ceva amuzant şi plăcut. Indiferent că e vorba de o cafea aromată pentru dimineţile mohorâte, un mic dejun delicios pentru cine se trezeşte ultimul (ea, mai nou) sau un ceai îndulcit cu miere înainte de somn, aceste gesturi (aparent simple) sunt cele care ne fac relaţia mai frumoasă.
Este pentru a doua oară când preparăm această salată de origine rusească doar că de această dată am vrut să imortalizăm momentele pentru a o adăuga în Jurnalul nostru, la zilele de creativitate.

Acum să revenim la şuba noastră care nu se poartă, se mănâncă. Am avut nevoie de o cepişoară, o conservă de peşte, 2-3 cartofi, 2-3 morcovei, sfeclă roşie si ouă. Toate ingredientele trebuiau separate de o maioneză bună şi sănătoasă, aşa că ne-am pedepsit singuri. Cea mai bună maioneză este cea preparată în casă: 1 kg de ulei, un gălbenuş fiert, unul crud şi câteva mii de calorii, amestecate timp de vreo jumătate de oră, cu frică să nu se taie. Nu ne-a plăcut chimia în şcoală şi nu ne place nici în mâncare. De fapt, singura care ne place e chimia dintre noi.

După ce am făcut maioneza şi scurtă la mână, legumele curăţate (încă nu ştim de către cine) le-am fiert şi apoi au fost date pe rozătoare.

rozatoare

Glumim, răzătoare!

Am început cu partea de jos a şubei, constituită din peşte (afumat sau nu, noi n-am mai avut răbdare să-l afumăm) peste care am pus ceapa tăiată cubuleţe. Am acoperit cu maioneza cea bună (apropos, recomandăm să fie făcută cu ulei normal şi nu ulei presat la rece, că are gust de Nutline), după care am continuat cu ingredientele “blană”: cartofi-maioneză-morcovi-maioneză-sfeclă-maioneză. “Gulerul” a fost format din ouă fierte, separate şi răzuite. După vreo 3 ore de “cusut” la şuba asta şi o tonă de vase de spălat, am acoperit-o şi am băgat-o în frigider. Cu siguranţă a ieşit foarte bună, chiar dacă nu am gustat-o.

IMG_2325-min-min IMG_2336-min-minIMG_2347-min-min IMG_2351-min

Te lăsăm să te bucuri de fotografii şi, dacă vrei să ne împărtăşeşti reţeta ta pentru zile frumoase, te rugăm să ne scrii într-un comentariu mai jos.
Noi încă spălăm vase.

Cu zâmbete,
Silviu & Simona

Leave a comment