Azi am ales libertatea

Privirea-mi fuge spre fereastra care nu se deschide niciodată şi un oftat trist îmi încetineşte ritmul de muncă.

Stau încordată pe scaun în timp ce gânduri despre sensuri şi adevăruri îmi distrag atenţia de la un monitor încărcat cu aplicaţii şi sisteme ce azi nu au însemnătate. Încerc să le găsesc rostul dar nu pot. Azi nu mai pot.

Mă încearcă acel sentiment de “vreau să fiu departe, în mijlocul naturii” sau măcar pe o stradă liniştită, la o cafea cu miros de libertate, făcând planuri de un articol sau de o poveste fotografică dar …nu aici.

Freedom Capture Life

O voce familiară răsună printre amintirile din adolescenţă “Trebuie să ai un loc de muncă stabil, chiar dacă nu-ţi place ceea ce faci”. Este o amintire ce mă frustrează mai mult ca niciodată. De ce?

Chiar trebuie să-mi petrec restul vieţii între pereţii unei clădiri de birouri, respirând un aer filtrat şi să fac o muncă fără semnificaţie, care nu-mi hrăneşte sufletul cu nimic?

Am ajuns să simt că-mi pierd strălucirea. Nu ştiu cât sens are ce gândesc, dar îmi pare că sunt precum o floare tăiată şi pusă într-o vază de sticlă. O perioadă înfloresc, ofer bucurie dar apoi mă ofilesc treptat. Nu mai sunt în mediul meu natural şi, oricât de proaspătă ar fi apa pe care o primesc, nu pot prinde rădăcini.

Broken rose

Pereţii de sticlă sunt reci, fără viaţă. Iar eu am nevoie să trăiesc.

Pe topul de hârtie de sub monitorul meu, stă lipit de câteva luni (poate chiar un an) un sticker cu un mesaj puternic:

Sometimes your only available transportation is a leap of faith. ~ Margaret Shepard

L-am tradus de zeci de ori, l-am analizat şi m-am întrebat cum îl percep, dincolo de orice definiţie a fiecărui cuvânt în parte, română sau engleză…

În momentele cele mai dificile ale zilelor corporatiste, îl priveam ca pe o mână întinsă…care mă aştepta s-o prind, până nu e prea târziu.

Dimineţi, seri, zile întregi se desfăşoară ca într-o oglindă ce rareori distorsionează imaginea.

E obositor. Rutina mă oboseşte.

Atunci? Care este adevărul meu? Cine sunt eu?

În căşti se aude, din nou, melodia Wild and Free

Credeam că viaţa mea trebuie să se desfăşoare conform unui plan strict şi fără prea mari abateri. Şcoală, liceu, facultate, job, căsătorie, copii, pensie, nepoţi şi cam atât.  Deşi, nu pot spune că am crezut cu adevărat în toate astea însă mi-au fost impuse şi adânc înrădăcinate în subconştient pe tot parcursul vieţii.

Own your story

Până când am întâlnit oameni liberi, frumoşi care trăiau pentru şi din pasiunea lor.

  • Silviu, jumătatea mea mai bună, a fost cel care a declanşat ceva în mine. Din momentul în care l-am cunoscut, am început să privesc viaţa cu alţi ochi. Am găsit fericire în lucruri simple şi am învăţat să privesc mai mult spre interior. El este genul de om care crede în talentul tău când tu nici nu ştii că-l ai. Şi te ajută, într-un mod frumos, să-l dezvolţi şi să-l duci departe, pe culmi înalte.
  • Ionuţ, un prieten drag cu spirit liber şi crazy, este omul care crede în libertate, în antreprenoriat şi, împreună cu Lori, demarează tot felul de proiecte interesante. Veţi auzi în curând de ei.
  • Pe draga de Lina, am cunoscut-o de curând. Prin siguranţa ei în tot ceea ce face şi ideile pe care le are, te încurajează să fii creativ. Ea este omul care te învaţă să-ţi desenezi mintea.
  • Prietenul ei, Bogdan, se împarte între pasiune şi job, dar o face cu zâmbetul pe buze şi are încredere că va reuşi să se afirme ca leader pentru cei care se simt în afara turmei. El este omul care te face să-ţi pui întrebări.
  • Oana, suflet pozitiv şi plin de energie, curajoasă şi talentată în ale scrisului, am întâlnit-o cu puţin timp înainte de “a-mi lua zborul”. Un omuleţ cu sfaturi pregătite şi bine documentate pentru freelanceri dar şi cu poveşti frumoase despre oameni.
  • Teddy, prietenul Oanei, are o pasiune ce, pentru unii, intră la categoria “hai să-i punem etichete”. Este jucător profesionist de poker. Dar este omul care îţi schimbă perspectiva despre ideea de jocuri de noroc şi despre limitele pe care trebuie să înveţi să le controlezi.
  • Diana, nu o cunosc personal dar o citesc cu drag, de fiecare dată când îi găsesc articolele în News Feed. Honestly, are un mod super mişto de a scrie. Este omul care te inspiră să creezi un conţinut curat pentru cei care te urmăresc şi, de multe ori, te amuză cu poveştile despre Iancu. (contul ei de Instagram este tare plăcut d.p.d.v. vizual)
  •  Elena, un suflet cald şi strălucitor, care a avut curajul de a căuta fericirea şi magia în apusurile din Bali. Un omuleţ care-ţi insuflă entuziasm.
  • Şi, nu în ultimul rând, prietena Elenei, Crina. Ne-am cunoscut preţ de câteva zeci de minute, dar i-am aflat povestea urmărindu-i blogul. Sincer, pentru mine, ea este definiţia curajului. Este omul ce are curajul să spună “I am here (Sunt aici)!”.

Ei sunt cei care mi-au trezit curajul…deşi, “curaj” nu este neapărat cel mai potrivit cuvânt. Dar, indiferent de ce ‘aţe invizibile” au tras, le sunt profund recunoscătoare.

Aleg melodia Fight Song şi continui să scriu…

Nu mi-am imaginat vreodată că eu aş putea să câştig bani din pasiunile mele. Scris şi fotografie.

Leap-of-Faith

Dar, iată-mă aici. Iată că azi am ales să-mi urmez adevărul şi simt că este cea mai reală şi bună decizie pe care am luat-o vreodată.

Curaj? Depinde care este definiţia ta pentru acesta.

Nebunie? Poate. Riscuri? Multe.

Teama de neprevăzut? Există şi nu prea.

Trăiesc? Mai mult ca niciodată.

Azi îmi permit să fiu EU şi să-mi experimentez Universul interior. Aici, acum…în prezent. Azi mi-am ales fericirea şi libertatea.

Aşadar, tu ce alegi azi?

tumblr_m6pwtc3pTq1rrttdvo1_r4_500

Scrie-ne în rubrica de comentarii sau la adresa noastră de mail. Povestea ta e cu siguranţă una frumoasă iar noi abia aşteptăm s-o cunoaştem.

Prima menţiune: experimentez libertatea de mai bine de o săptămână şi voi scrie, cât de curând, un articol şi pe această temă.

A doua menţiune: A lucra într-o corporaţie nu trebuie să pară un lucru grav. Nici nu este, atâta timp cât simţi că acolo este locul tău şi îţi place cu adevărat ceea ce faci. O perioadă am simţit că mi-am găsit scopul în carieră şi că am cel mai bun job. Am avut parte de proiecte interesante şi creative care m-au ajutat să mă dezvolt dar, totodată, au contribuit la “trezirea mea” şi m-au ajutat să ajung aici.

Happy

Cu drag şi fericire radiantă,

S. – Jurnal Fotografic

 

Sursă fotografii: Google & Jurnal Fotografic

Leave a comment