Despre fericire – cu Lina Toma

Povesteam într-un articol mai vechi (aici) despre conexiunea ce apare atunci când priveşti o fotografie cu un loc deosebit, de care nu ai mai auzit.

Ei bine, am constatat recent că astfel de conexiuni apar şi cu oameni. Dar nu pentru că vezi doar o imagine cu acea persoană.

O descoperi din întâmplare printr-un articol distribuit pe această reţea de socializare Facebook, ce uneori creează coincidenţe minunate.

Începi să-i citeşti povestea, emoţiile și personalitatea exprimate într-un mod autentic pentru a constata că rezonezi cu cele spuse aşa că decizi să o urmăreşti discret, de la distanţă. Nu ai îndrăzni să-i scrii, fiind convins că este pe un piedestal unde tu nu ai putea ajunge însă îţi propui ca într-o zi să participi la un atelier de limba engleză, pentru că metoda ei este cu siguranţă una diferită şi foarte interesantă.

În lunile ce urmează, mai citeşti câte un articol, eventual îl salvezi pentru o lectură cândva în viitor sau pentru a-l împărtăşi cu persoanele apropiate şi bineînţeles, îi dai like la postările ce-ţi apar în News Feed.

Timpul trece dar Universul lucrează mereu într-un mod extraordinar şi chiar dacă anumite situaţii sau dorinţe nu sunt aşa cum credem noi că trebuie să fie, există acea sincronizare perfectă şi clipa potrivită.
Şi, din acel moment, totul începe să se lege într-un mod natural şi să ducă la o întâlnire mult aşteptată.

Pe data de 1 Februarie, News Feed-ul avea o surpriză pentru mine.
Această persoană aparte, cu prenume dulce-liniştit şi puţin în afara timpului, precum ceaţa unei dimineţi de toamnă, descrisă în rândurile de mai sus, anunţa că va ţine un workshop: Neuroeducaţie: Rolul emoţiei pozitive în procesul de învăţare, la Institutul pentru Fericire.

Spre ruşinea mea, nu auzisem despre acest Institut dar numele mă făcea să zâmbesc până la urechi aşa că m-am sfătuit cu jumătatea mea mai bună, şi ne-am decis, cu o mică întârziere (din motive obiective), să participăm.
Decizia noastră ne-a dus direct pe lista de aşteptare însă nu m-am stresat din acest motiv, drept urmare a doua zi, draga de Oana Brătilă – Happy Manager la Institut, m-a sunat să-mi dea de veste că s-au eliberat două locuri. Cu recunoştinţă pentru cei care ne-au cedat locurile, eram happy happy, joy joy ♥
Seara de joi ne-a aşteptat cu multă fericire. Atât de multă, încât ne-a ajuns până a doua zi.
Haideţi să vă povestim cum a fost.

Ne-am făcut încălzirea urcând până la etajul 6, şi apoi am păşit într-un apartament magic.
Detalii colorate, mesaje inspiraţionale şi o energie animată, ce-ţi îmbrăţişa cu blândeţe orice gând negativ. Acolo, fericirea respiră prin pereţi.

fericire (4)-min fericire (9)-min
fericire (7)-min fericire (10)-min

Oana, Mălina şi Alexandra ne-au făcut o primire călduroasă şi ne-au permis să furăm din momentele acelei seri.

Cât despre prezenţa Linei…
Sunt persoane care, pur şi simplu, au o prezenţă atât de puternică şi delicată totodată, încât te acaparează, te hipnotizează şi te inspiră să laşi barierele jos.

Prin energia şi pasiunea ei pentru neuroeducaţie, a umplut încăperea cu aerul liniştitor ca cel de după ploaie si cu o strălucire precum a razelor de soare.
fericire (22)-min fericire (18)-min

O priveam fascinată şi rezonam cu fiecare informaţie transmisă. Să nu credeţi că exagerez. Cu siguranţă, vi s-a întâmplat să experimentaţi o conexiune specială cu un om. Să-i purtaţi sentimente de admiraţie sinceră şi pură, fără să aveţi o explicaţie pentru acest lucru dar să vi se pară atât de normal şi uman. Well, asta s-a întâmplat cu mine.

Curioşi despre ce ne-a învăţat?
Pe scurt, despre fericire.

fericire (16)-min

Fericirea este lipsa de gânduri negative, griji, stres, egoism, gelozie. Adică, de frică.
Toate acestea sunt cauza fricii. Iar frica este dată de Madame Amigdală (cea cerebrală) situată în creierul limbic. Iar dânsa este cea care reacţionează la orice situaţie cu potenţial de pericol pentru supravieţuirea noastră.

Dar, nu vă faceţi griji. Creierul nostru poate fi reprogramat.
Sună puţin S.F.? E ok, nici noi nu avem cunoştinţe în neuropsihologie dar vă putem recomanda un articol interesant de-al Linei: Coerența nefericirii: o poveste nespusă
De asemenea, ne-a mai spus să ne identifcăm “Why-ul” (de ce-ul) din Golden Circle (Cercul de Aur). Adică, motivaţia.

fericire (19)-min
De ce faci ceea ce faci în acest moment? Pentru că aşa trebuie? Pentru că aşa ţi-a impus societatea? Părinţii?

Noi, prin acest Jurnal Fotografic, ne exprimăm viziunea privind fotografia şi scrisul, într-un mod care ne reprezintă, deoarece ne dorim să inspirăm oamenii.
Vrem să oferim ceva mai mult decât imagini. Vrem să oferim emoţii şi amintiri frumoase şi ne dorim să adunăm cât mai multe poveşti despre artişti, oameni simpli, locuri feerice şi despre viaţă. Până la urmă, aici suntem cu toţii. În această viaţă minunată.

fericire (14)-min fericire (23)-min

Ne vom opri aici, dar nu înainte de a mulţumi persoanelor încântătoare ce au dat viaţă acestui articol.

Dragă Lina, îţi mulţumim pentru entuziasm şi că mi-ai împărtăşit conexiunea.

Happy girls: Oana Brătilă, Mălina Chirea şi Alexandra Brînzac, mulţumim pentru zâmbete, răbdare şi turul căsuţei voastre. Se simte că aţi lăsat o fărâmă din sufletul vostru în fiecare colţişor.

Cu drag,
Jurnal Fotografic

Leave a comment