Echilibrul perfect dintre nou si vechi

Se spune că “Omul sfinţeşte locul”…

Dacă ar fi să interpretăm: Tu…cel care te afli acolo, trăieşti experienţe autentice datorită unor persoane care, în mod intenţionat şi cu o pasiune extraordinară, şi-au lăsat o mică parte din suflet în micile sau marile detalii ale spaţiului respectiv. Detalii pentru care nu poţi stabili un anumit preţ.

Fie că este vorba de o trattoria ascunsă la parterul unui bloc, o cucina italiana situată în apropierea Operei Naţionale Bucureşti, o fermă (ranch) cu influenţe ale Vestului Sălbatic integrată perfect în apropierea Munţilor Bucegi, un atelier de ceramică sub formă de ulcică imensă sau o casă tradiţional săsească transformată într-o pensiune turistică ce menţine echilibrul perfect dintre nou şi vechi.

Farmecul lor constă în unicitate şi starea pe care o pot transmite. Plăcerea de a savura o porţie de paste home-made, fericirea pură de a fi în preajma cailor, entuziasmul de a achiziţiona o cană unică realizată din lut şi căldura din suflet atunci când te afli în preajma bunicilor.

Avem mai multe de spus şi de redat prin fotografii despre fiecare loc in parte, dar azi ne amintim şi povestim cu drag de pensiunea Oppidum.

IMG_2369-1

Situată în judeţul Sibiu, într-o localitate ce respiră istorie prin biserica fortificată şi casele de aproape 300 de ani, această pensiune te primeşte cu ospitalitatea rudelor apropiate.

biertan oppidumpensiunea oppidumpensiunea oppidum biertanpensiunea oppidum

 

Cât despre loc…şi-a pus amprenta în sufletul nostru. De la o curăţenie demnă de un hotel cu multe stele, la o mâncare gătită ca la bunici, cu legume proaspete din grădina proprie până la detalii precum covoare cu motive româneşti, mobilă veche dar perfect întreţinută şi flori. Unele uscate de vreme, altele proaspăt culese.  Parcă eşti ancorat, într-un mod cât se poate de plăcut şi relaxant, la graniţa dintre trecut şi prezent.

fotografii biertanoppidum biertanoppidum pensiunecazare pensiunea oppidum biertanpensiune Biertanfotografie portret in Biertan

Aici, orice iubitor de simplitate, căutător de inspiraţie sau linişte…se va simţi ca acasă. În timp ce doamna Maria îţi oferă toate informaţiile de care ai nevoie, doamna Angela împreună cu fiul ei drăgăstos şi plin de şarm, se vor asigura de confortul şi starea ta de bine.

fotografie portret in Biertan

Cu drag,

Jurnal Fotografic

Leave a comment