Fotografii pe timp

“Photography is the story I fail to put into words…”~D. Sparks~

Îmi amintesc un om cald, cu o mustaţă stufoasă sub care se ascundea mereu un zâmbet mare. Nenea Florin, vrăjitorul-fotograf de la etajul 1 a fost vinovat de prima mea întâlnire cu un aparat de fotografiat. Era pe la începutul anilor ’90, iar eu fiind doar o copilă nu înţelegeam complexitatea acelei jucării.

Ştiam că face vrăji cu el şi apoi, într-o cameră întunecată unde îşi ţinea poţiunile magice, developa timpul.

fotografii pe timp

Câteodată, îmi oferea o rolă de film iar eu, fascinată şi captivată de negativele vizibile doar în lumină, mă întrebam…

“Oare cum reuşeşte să fure momentele? Aici sunt eu şi voi rămâne mereu aşa, cu acest zâmbet ştrengar şi curios.”

Ah, ce amintire preţioasă îmi este acum.

fotografii pe timp

În anii ce i-au urmat, m-am (re)îndrăgostit încet-încet de ideea de fotografie deşi nu o priveam la modul serios. Credeam că este doar un hobby, un mod de evadare din cotidian.

Până într-o zi, când am realizat că am o altă viziune prin obiectivul aparatului de fotografiat. Vedeam lucruri pe care nu reuşeam să le percep cu ochiul liber. Şi din acea clipă a început o joacă de “hide and seek… behind the camera”.

Transformasem fotografiile într-un mod de exprimare. Dar, îmi lipsea ceva: noţiunile de bază privind tehnica de încadrare şi alte mici trucuri utile unui fotograf adevărat.

Atunci, Universul s-a gândit că trebuie să-mi întâlnesc muzul ♥

El mi-a spus: Dacă te concentrezi prea mult pe tehnică, există riscul să pierzi momentul perfect.

Şi am înţeles că fotografia este o artă. Trebuie să accepţi că este parte din tine şi să exprimi cât mai autentic ce simţi în acele secunde preţioase dintre focalizare şi declanşator.

Din dragoste pentru această artă, a apărut Jurnal Fotografic.

În mai puţin de un an, ne-am întâlnit cu oameni frumoşi ce ne-au permis să le fim alături în momente speciale din viaţa lor.

colaj fotografii de nunta

Am călătorit în locuri pline de inspiraţie, din care s-au născut poveşti de neuitat. Am legat prietenii la şedinţe foto şi am creat magie într-o pădure misterioasă.

Azi, suntem aici pentru voi.

Pentru iubirea voastră, pentru pasiunile pe care vă este teamă (sau nu) să le împărtăşiţi cu cei din jur, pentru o şedinţă foto la care visaţi de mult şi aveţi deja toate detaliile gândite, pentru proiecte personale, prietenie sau declaraţii de dragoste.

Fiind căutători de inspiraţie şi iubitori ai luminii naturale, ne dorim să adunăm cât mai multe file de Jurnal, în care voi să fiţi personajele principale.

Promitem momente vesele şi amintiri fermecătoare. Şi, pentru a vă da curaj să ne contactaţi, începând de azi lansăm o nouă campanie – “Fotografii pe timp

Timpul este preţios pentru noi toţi. Şi, ştim cât de frustrant este să constaţi că ai irosit o oră sau două pentru nişte fotografii lipsite de esenţă. Să nu mai zicem de banii pierduţi.

Cum ar fi, dacă ai plăti timpul în locul fotografiilor? Dar, mai ales, cum ar fi să poţi alege tu cât să plăteşti pentru rezultatul final?

Pare puţin S.F.? Poate că este riscant din partea noastră să venim cu o astfel de propunere dar ne place să credem în corectitudine şi avem convingerea că veţi aprecia munca şi implicarea noastră.

Curios deja? Aşteptăm cu nerăbdare întrebările tale pe pagina noastră de Facebook, adresa de e-mail [email protected] sau pe site (aici).

Cu drag,

Jurnal Fotografic

P.S: Ne rezervăm dreptul de a refuza anumite solicitări, în cazul în care simţim că nu putem crea conexiunea de care avem nevoie, atât noi cât şi voi, pentru ca rezultatul final să fie satisfăcător de ambele părţi.

Salvează

Leave a comment