O zi cu Bogdan Nicolai

Este trecut de ora 19:00, iar în difuzoarele de pe pereţi răsună o voce caldă ce pare să fie acolo de-o viaţă. În faţa noastră, Bogdan este hiperactiv, trecând de la un monitor la altul şi apăsând simultan pe diverse butoane. Ne aflăm în studioul Europa FM, unde jumătatea feminină a Jurnalului Fotografic trăieşte fiecare secundă cu entuziasm de copil. Cu siguranţă ai avut şi tu momente când te-ai întrebat ce este dincolo de aparatul de radio din maşină ori cel din birou. Da, poate ai văzut la televizor cum arată o astfel de încăpere, dar nimic nu se compară cu sentimentul de a te afla fizic în acel loc.

IMG_7110-min IMG_7575-min

Să te regăseşti lângă Bogdan în timpul “Clubului de seară”, este absolut fascinant şi nu doar vocea lui este vinovată, ci şi gesticulaţiile, rolurile jucate cu uşurinţa unui actor consacrat şi energia pozitivă pe care o exprimă prin fiecare por.

Aici, Bogdan este în elementul său, ceea ce transmite fiind o pasiune reală faţă de radio şi un respect desăvârşit faţă de ascultători. Iată motivul culpabil de relatarea zilei cu personajul nostru în mod invers. Deşi i-am fost alături în mai multe lumi din care face parte cu aceeaşi naturaleţe, acesta a fost locul unde ne-am simţit mai aproape de el.

Poate de vină este experienţa lui în radio, ce-şi are începuturile încă de pe vremea adolescenţei ori poate că acesta este talentul său înnăscut şi, atunci când cineva este autentic şi real în ceea ce face, îţi impulsionează o sinceră apreciere pentru munca sa. Probabil că asta simt şi ascultătorii lui.

Înainte de emisiunea de seară, personajul nostru îşi petrece timpul la biroul său de la studioul Chill Brothers, o a doua casă pentru el. În acest spaţiu de creaţie pentru mulţi artişti ai scenei rap româneşti, Bogdan cel plin de energie se mută dintr-un studio în altul, înregistrează în camera dedicată pe care o alintă “borcan”, se îmbrăţişează cu sacul de box din curte (pentru că este total împotriva violenţei), se bucură de aer şi soare pe terasă şi îşi găseşte inspiraţia în biroul său, unde se relaxează răsfoind o revistă pe scaunul din colţul camerei.

This slideshow requires JavaScript.

Ah, poate te întrebi ce anume înregistrează acolo?! Destul TV este un canal Youtube foarte fain cu Bogdan în rol de scenarist, regizor şi chiar actor. Este un proiect de suflet, făcut împreună cu prietenii săi. Dacă eşti curios, aruncă o privire aici, ca să înţelegi despre ce este vorba.

IMG_7027-min

Suntem la jumătatea zilei alături de personajul nostru şi mai sunt atâtea de descoperit. Pe drumul dintre studio şi redacţia ‘A List Magazine, aflăm că îndrăgeşte muzica rap şi ne mărturiseşte că o ascultă oricând şi oriunde, fie că este acasă, pe bicicletă sau la sala de fitness. Printre CD-urile din maşină, are şi o amintire muzicală a experienţei de la Tomorrowland, din care am ascultat şi noi câteva melodii. Merg tare bine dacă eşti prins în traficul din Bucureşti, la orele amiezii.

Mai târziu, spre prânz, ne regăsim în faţa unei uşi roşii şi tot ce ştim este că trebuie să ajungem la mansarda din clădire. Pentru că Bogdan urmează să ajungă mai târziu, nu nimerim de prima oară camera redacţiei, dar odată ce intrăm, suntem întâmpinaţi de o parte a echipei ‘A List.

Bianca, Sabina, Alina şi Gabi ne ajută să ne simţim bineveniţi şi ne lasă să luăm pulsul locului prin câteva fotografii de detaliu. Între timp, soseşte invitatul “Life Couch”, Călin Goia de la Voltaj, fiind urmat curând de gazda acesteia. Cine altul decât Bogdan Nicolai? El este omul cu întrebările pregătite în cadrul unei emisiuni savuroase, unde adună doar invitaţi de seamă. Îndată ce filmarea se încheie şi cei doi îşi iau rămas bun, personajul nostru se aşează la birou pentru a selecta cadrele finale, iar noi ne aşezăm confortabil pe canapeaua “vedetă” a emisiunii sus menţionate şi aşteptăm ca el să-şi termine treaba.

IMG_6946-min IMG_6957-min IMG_6964-min IMG_7451-min

În câteva zeci de minute, apare şi Andreea Esca. Dacă nu ştii deja, ea este omul care a creat www.alistmagazine.ro. Atmosfera devine mai animată cu sosirea ei şi surprindem imagini noi, cât şi un Bogdan mai cuminte. Glumim. De fapt, el rămâne la fel în prezenţa oricui şi are un simţ al umorului genial pe care şi-l etalează cu nonşalanţă.

Este puţin trecut de orele dimineţii şi Bogdan tocmai şi-a scos bicicleta la plimbare. Ne spune cu nostalgie în glas că o are de la vârsta de 10 ani, când părinţii lui nu aveau o situaţie materială prea bună şi, totuşi, tatăl împreună cu bunica lui au făcut un efort financiar pentru a-i oferi o mare bucurie. Nu-i aşa că te întrebi câtă gratitudine poate avea un om pentru un astfel de gest? Uite că afli de la el. Deşi a necesitat multe intervenţii şi reparaţii de-a lungul anilor, nu a renunţat la ea de dragul copilăriei şi amintirilor frumoase trăite pe această “jucărie”.

IMG_7645-min IMG_7159-min

Suntem în parc, iar soarele tomnatic se ridică uşor deasupra noastră.  Parcurgem aleea agale pe lângă el, precum nişte paparazzi acreditaţi, când ne explică de ce se îmbracă în majoritatea zilelor în negru: “Asta mă scapă de problema cu alegerea şi asortatul hainelor. În plus, îmi place (non)culoarea asta. Nu o văd ca pe o culoare tristă. Negrul a existat dinainte ca oamenii să decidă că el va simboliza şi lucruri negative. Maşina, bicicleta, telefonul, cam toate lucrurile de care mă folosesc zi de zi sunt negre şi ele.”

Dar Bogdan este un optimist convins, cu o energie atât de pozitivă şi puternică încât nu poate fi influenţat de negativitate, sub orice formă ar fi ea.

Pe terasa cafenelei Starbucks, unde îşi soarbe cafeaua preferată în fiecare dimineaţă, îi descoperim o latură filozofică şi primim lecţii despre răbdare şi valoare umană. Ba mai mult, tot aici, îşi personalizează paharele cu diferite personaje imaginare. Aceste mici creaţii vor fi vândute într-o licitaţie de Crăciun, urmând ca fondurile strânse să fie donate în scopuri caritabile. Mai multe fotografii cu personajele paharelor găseşti pe pagina sa de Instagram.

IMG_7624-min IMG_7118-min

Din clipa în care a ştiut exact ce vrea de la viaţă, Bogdan a urmat un drum al demnităţii, acceptând doar proiecte ce rezonează cu valorile sale şi a investit în el mulţi ani pentru ca astăzi să fie admirat de zeci de mii de oameni, apreciat de companii de renume (pentru care prezintă evenimente publice şi private) şi îndrăgit de oricine are ocazia să stea de vorbă cu el.

Cu drag,

Jurnal Fotografic

Salvează

Leave a comment