Proiect fotografic pentru evenimentul caritabil Daruieste speranta

Este dimineața unei zile de Noiembrie ireal și rece. Timpul pare mai scurt, întunericul de peste noapte a devenit apăsător iar zeița iernii, lipsită de răbdare, își intră în drepturi punând stăpânire peste pământul acoperit de brumă.

Până și ultimele frunze se scutură de viață.

IMG_9342-min IMG_9619-min

Dar aici, într-un loc ce pare suspendat de restul lumii, unde razele soarelui se furișează printre valurile de ceață densă pentru a aduce încă o zi cu lumină caldă, toamna a rămas să scrie o poveste despre speranță.

O siluetă fantomatică pășește în liniște printre caii odată lipsiți de iubire și grijă. Prezența ei radiază a basm nesfârșit prin rochia lucrată din valuri de pânză prețioasă iar pe ochii săi blânzi poartă praf de stele. Părul îi este colorat de veacuri și magie, dar cununa din flori sălbatice îi dă o vârstă nouă.

IMG_9564-Recovered-min IMG_9128-a-min

Alături de cai, ea – Speranța, își respiră libertatea în țarcurile adăpostului care le-a devenit “acasă” și îi mângăie pe fiecare în parte, oferindu-le încredere.

Încredere pentru o viață lungă și fericită, aici, în acest loc fermecat.

De unde a pornit totul?

Într-un București al zilelor noastre agitate, desfășurate pe repede înainte, un adăpost pentru necuvântătoare ne așteaptă într-un loc ce pare a fi desprins de viața așa cum o cunoaștem și o trăim.
Un loc unde respectul față de animale se simte în fiecare colțișor iar dragostea celor care le îngrijesc încarcă adăpostul cu o energie incredibil de frumoasă.
De la pisici, câini, păsări de curte până la capre, lame, ponei și mulți cai, curtea este o invitație la relaxare pentru oricine simte nevoia de puțină liniște dar și pentru bucuria celor mici de a se aventura într-o lume nouă, unde pot lua lecții de echitație și nu numai.

Caii sunt eroii principali în această poveste, însăși denumirea dă lesne de înțeles că de aici a pornit totul. Datorită denumirii am descoperit și noi locul iar ce am găsit acolo ne-a depășit cu mult așteptările.

IMG_9117test2-min IMG_9077-min

Grajdurile sunt curate, mâncarea și apa proaspătă le sunt asigurate la discreție iar caii sunt plimbați zilnic în țarcurile de afară, atât timp cât vremea le permite. O grijă extraordinară față de confortul, alimentația, sănătatea și, nu în ultimul rând, fericirea lor.

IMG_9611-min IMG_9537-min IMG_9507-min

Toate acestea demonstrează că puținii oameni care au cunoștință despre ce se întâmplă acolo și care s-au oferit ca voluntari pentru treburile zilnice merită respectul nostru cât și orice mic ajutor.

De aceea, împreună cu Lori și Ionuț, prieteni dragi nouă și viitorii părinții adoptivi ai Speranței (iapa care s-a născut în adăpost) am pus la cale un eveniment caritabil pentru a ajuta la achiziționarea tartanului (cauciuc) necesar boxelor din grajd.

Evenimentul este posibil după zeci de mesaje și mail-uri trimise în urma cărora au răspuns pozitiv cei mai speciali oameni.

Pentru că ne-am dorit foarte mult să fim implicați și ca fotografi, nu doar ca organizatori, am gândit un proiect foto menit să sprijine evenimentul “Dăruiește speranță” prin încurajarea donațiilor și, totodată, să inspire dragostea pentru cai și restul animalelor din Adăpost.

Din fericire, Universul s-a pus în mișcare și ne-a ajutat să adunăm niște oameni tare faini pentru ca ideea noastră să se materializeze în fotografii de poveste.

Acestea fiind spuse, mulțumirile și gândurile noastre bune se îndreaptă către:

Parteneri: DUAL-Les Garcons CreateursYes Events, Palace CateringBaKings, Desert by Deniss, Bucovina, Calatoriaa, Good Mood Dance Studio & Sunday Bagels and Coffee

Caligrafiat de: Charmink Calligraphy

Proiect foto: Chotronette, Ella Papa Make-up artist & Florăria Butterflies

și, nu în ultimul rând, mulțumim Adăpostului pentru cai “Steaua Speranței” pentru că a crezut în dorința noastră de a-i ajuta.

P.S: link către pagina evenimentului: Dăruiește speranță – 27.11.2016, ora 12:00

Cu drag,

Jurnal Fotografic

IMG_9106-min IMG_9162-min IMG_9051-min IMG_9524-minIMG_9597-Recovered2-min IMG_9596-min

Salvează

Leave a comment