Provocare la creativitate

Ai timp liber dar, uneori, îl iroseşti fără să-ţi propui asta. O faci pentru că eşti prins într-o rutină a ta, formată în urmă cu luni de zile sau chiar ani. Şi, să recunoaştem, este tare confortabil. Până când? Simţi nevoia de o schimbare dar nu-ţi găseşti puterea. Sau, nici nu ştii sigur de ce schimbare ai nevoie. Te gândeşti la cum ar fi dacă ai mai slăbi un pic sau dacă ai citi măcar o carte pe lună aşa că pui planul, teoretic, în aplicare: De mâine o să… (completează tu cu ce ţi se potriveşte).

Dar, ştim că ziua de mâine vine şi trece fără ca noi să punem în aplicare ce ne-am propus. Şi se adună nişte frustrări care ne îngreunează sufletul. Atunci, ce este de făcut?

În primul rând, trebuie să ai răbdare cu tine. Apoi, să înţelegi că eşti diferit şi ce se aplică anumitor oameni, nu trebuie să funcţioneze şi în cazul tău. Iar în al treilea rând, ai libertatea de a testa toate variantele aşa cum simţi.

Adriene, o tipă super simpatică, spune aşa: Find what feels good = Găseşte ceea ce ţi se potriveşte *nu e o traducere mot a mot dar aşa ne sună nouă bine ^.^

Dacă eşti curios, o găseşti aici sau pe canalul ei de pe Youtube.

Hai să-ţi prezentăm ce avem noi de gând, poate te inspiră.

Am văzut în ultima perioadă diferite provocări pe Facebook sau Instagram. Faimoasă este cea care are durata de 30 de zile.

Majoritatea cercetătorilor/ oamenilor de ştiinţă (britanici sau altă nație) afirmă ceva de genul: dacă vrei să-ţi formezi un nou obicei, trebuie să-l repeţi zi de zi pentru o perioadă de 21 de zile. Alţii spun de 22, 30 sau 45 de zile.

Well, aici, ipotezele de mai sus se anulează şi, se pare că, ai nevoie de 66 de zile.

DAR nici această perioadă de timp nu este aplicabilă tuturor oamenilor. Depinde de persoană, de comportament şi circumstanţe. În urma studiului Lally (detalii în link-ul anterior), participanţii au avut nevoie de la 18 până la 254 de zile pentru a-şi forma noi obiceiuri.

Are sens, nu? Cum spuneam, suntem diferiţi ^.^

Un prim exemplu (care ne-a inspirat)

Ana-Maria, avea o provocare pe Instagram intitulată #niciozifarasport. Ea a fost cea care a aprins primul beculeţ. Este o dansatoare foarte bună şi împreună cu prietenul ei, Marius, pun la cale proiecte frumoase în dans. O găseşti pe Instagram.

Un al doilea exemplu

La Diana (am mai scris despre ea în acest articol) am descoperit provocarea #diana30days. Atunci s-au aprins muuuulte beculeţe şi am înţeles că partea stimulantă, ce te ajută să duci la capăt o astfel de idee este să o faci publică. Practic, îţi asumi o responsabilitate faţă de cei care te urmăresc şi cred în tine. Apoi, partea frumoasă este că-ţi măreşti nivelul de creativitate. Şi, totodată, generezi nişte schimbări în bine.

Concluziile provocării sunt în articolul: Ce-a însemnat 30 Days Challenge pentru mine.

Şi, al treilea exemplu (sperăm să te inspire pe tine ^.^)

Noi. Acum trebuie să-ţi spunem şi despre a noastră provocare la creativitate. (#21plus45dezilecreative)

comfort-zoneDe ce vrem o astfel de provocare?

Pentru că a sosit momentul să ieşim din zona de confort. Vrem să ne testăm limitele şi să evoluăm. Ştim că nu este uşor dar credem în schimbare. În plus, avem un Jurnal de “crescut”.

 

Ce înseamnă “provocare la creativitate”?

Fotografie + Scris = Poveşti => Creativitate @ Jurnal Fotografic. Pare o formulă de matematică :)

De fapt, este formula noastră magică. Iubim fotografia şi scrisul iar modul în care se completează reciproc ne invită de fiecare dată la poveşti şi la creativitate.

Regula: să fim creativi, în scris şi în fotografie, pe parcursul aceastei perioade. Dar, să nu ne limităm doar la atât.

De ce 21 plus 45 de zile?

Iniţial, am zis că ar fi bine să nu ne forţăm chiar atât de mult limitele şi cele 21 de zile de creativitate par realizabile. Dar, citind articolul care anulează ipotezele, am zis să adăugăm un +45. Deci, începem uşor şi continuăm să fim creativi până când vom trece pragul de la provocare la obicei.

Acestea fiind scrise, oficial, dăm startul. Urează-ne succes şi, dacă te simţi inspirat de ideea noastră, dă-ne de ştire ce provocări ţi-ai stabilit şi cum funcţionează pentru tine.

Pe mâine,

Silviu & Simona

Leave a comment