Ramas bun, 2016!

Mai este doar o zi și 2017 va aduce cu el noi începuturi, promisiuni vechi reînnoite, proiecte creative, iubire și multe zile în care să ne găsim motivația pentru a face tot ce ne propunem.

Dar până atunci, în orele care ne-au mai rămas, să ne amintim și să prețuim tot ce ne-a oferit anul curent.

Fiecare anotimp a avut ceva-ul lui, predestinat evoluției noastre ca fotografi.

Totul a început de la o poveste de iarnă scrisă împreună cu o prietenă dragă, a culminat cu întâlnirea unui om fascinant, care ne-a învățat despre fericire și s-a încheiat cu un articol sensibil despre arta lui Alexandru Căzănaru.

Primăvara a adus un basm despre iubire inspirat de pitorescul Balchik, o  decizie radicală a jumătății feminine și o provocare la creativitate, despre care nu am mai spus nimic în ultimele luni.

În ziua 21 am publicat un articol pe această temă unde am menționat că ne vom respecta propriul ritm. Așa a fost, am avut zile în care eram creativi dar au existat și zile “moarte”, pentru care nu ne-am învinovățit.

Însă, am înțeles un lucru important în urma acestei experiențe trăite pe jumătate. Dacă ceva nu ni se potrivește felului nostru de a fi, nu înseamnă că trebuie să-l facem doar pentru a fi în trend. Cel mai mult ne dorim să fim autentici și să-i inspirăm pe ceilalți să fie la fel.

Pe parcursul lunilor de primăvară, am adăugat câteva articole speciale în paginile Jurnalului, iar noi am avut onoarea de a cunoaște niște oameni foarte faini.

Am stat de vorbă cu Cezar de la BaKings și ne-am minunat de ale sale torturi delicioase, am întâlnit duoul Alex de la DUAL – les garçons createurs, cei mai creativi floriști din București, am ajuns la faimoasa căsuță de nunți pe nume The Wedding House în timpul ediției The Wedding Market, le-am fost alături prietenilor de la Good Mood Dance Studio la evenimentul de deschidere a școlii și am ascultat cu drag povestea unei căsuțe cu suflet din Colibița.

Vara a fost una călduroasă, cu multe evenimente demne de paginile Jurnalului și i-a urmat o toamnă incredibil de frumoasă, pe care am trăit-o la o intensitate maximă. Nicicând nu ne-am simțit atât de conectați la un anotimp, dar credem că de vină este și începutul poveștii noastre, dintr-un Septembrie de demult (well, ca să fim mai preciși, de doi ani :).

Încheierea a venit cu o iarnă de basm și o sesiune foto care ne-a convins definitiv că zăpada ne transformă cadrele în …altceva.

This slideshow requires JavaScript.

2016 a fost un an despre călătorii în locuri cunoscute și necunoscute, despre curaj, sesiuni foto originale, povești de dragoste, fotografii din ce în ce mai frumoase, povești ce încă nu au fost scrise și câteva proiecte de care suntem mândri.

Totodată, am simțit în permanență că suntem cu un pas în urma Timpului și uneori am forțat creativitatea. Ne-am încărcat cu multe proiecte personale, ne-am asumat timp scurt pentru editare foto și nu am reușit să ducem la final tot ce ne-am propus. Asta a fost, probabil, lecția anului.

Dar, cel mai mult, acest an a fost despre toți oamenii care au crezut în noi, despre cei pe care i-am întâlnit pentru prima oară sau cei cărora le-am fost alături în cele mai de preț momente ale lor. 

Suntem de părere că fiecare om are un mic Univers al lui alcătuit din familie, prieteni buni, amici, jumătatea mai bună, animale de companie, locuri îndrăgite și alți oameni care le traversează viața preț de câteva clipe ori mai multe.

Oamenii care fac parte din micul nostru Univers sau sunt doar în trecere ne inspiră munca, ne fac mai fericiți prin faptul că au încredere în noi și ne înalță spiritele prin feedback-ul lor.

Lor și vouă, cei care ne citiți, vă transmitem toate gândurile bune însoțite de o sinceră recunoștință.

Înainte de a încheia, vrem să punctăm acele #highlights sau pe românește, cu ce ne mândrim cel mai tare din 2016:

Primul nostru interviu"businessul nu e numai despre cifre, ci și despre mecanica inimii și chimia dintre oameni"

Cel mai apreciat articol: Învață să ai timp

Un proiect diferit: O zi cu Bogdan Nicolai

Un proiect de suflet: Proiect fotografic pentru un eveniment caritabil: Dăruiește speranță

Cât despre noul an, ne-am propus, în primul rând, să finalizăm toate "restanțele" din urmă, printre care se numără și o carte.

În al doilea rând, avem planificate câteva proiecte fotografice dar și evenimente pe care le așteptăm cu entuziasm. Și nu în ultimul rând, ne dorim să fim sincronizați cu domnul Timp, să ne alocăm mai multe momente pentru noi doi și să avem parte de călătoria la care visăm încă de dinainte să ne cunoaștem: Toscana.

Iar în rest, vrem să ne bucurăm și să acceptăm fiecare zi, așa cum va fi ea.

Acestea fiind scrise și împărtășite cu voi toți, vă mulțumim că ne-ați citit ultimul articol din 2016 și vă dorim un an cum nici nu îndrăzniți să visați, cu zile magice și multă iubire.

Cu drag,

Jurnal Fotografic

Leave a comment