Suflet de copil

În această zi specială şi cunoscută tuturor copiilor şi adulţilor, am pregătit fotografiile unei fetiţe venite de curând pe lume.

Nu ştim exact cum sau ce se întâmplă, dar după fiecare sesiune foto de acest gen (nou născuţi sau copii mai măricei) plecăm schimbaţi. Chiar dacă simţim un gram sau mai multe de epuizare, din punct de vedere spiritual suntem altfel. Poate este vorba de inocenţa lor, de zâmbetele sincere sau de felul în care se bucură de viaţă, dar ne simţim mai curaţi şi mult mai aproape de sufletele noastre de copii ce vor doar să alerge liberi sub soare chicotind de fericire.

***

Ea, minunea din imagini, este Ralu. Suflet de copil, ce nu percepe lumea aşa cum o percepem noi, oamenii mari educaţi de societate. În inocenţa ei, nu are nevoie decât de dragostea părintească şi de căldura îmbrăţişărilor ce o ajută să se simtă în siguranţă.


Mama ei ne spunea că momentul în care au fost separate prin naştere, a fost ca şi cum se rupsese ceva în interiorul ei, chiar dacă era anesteziată local şi teoretic nu ar fi trebuit să simtă nimic. Ne-au năpădit fiori de nelinişte auzind-o cum povesteşte despre cea mai intensă experienţă din viaţa ei şi am asistat încântaţi la momente de tandreţe dintre ele două.

***

Despre bucuria de a da viaţă şi de a fi părinte, deşi vei spune că nu suntem în măsură să vorbim pe acest subiect, credem că este de nedescris.

După zeci de emoţii surprinse pe chipurile unor oameni iubitori, cuvintele din vocabular sunt prea puţine ca să desăvârşească imaginea lor ca şi familie.

Şi dacă ar fi să ne gândim la ai noştrii părinţi, la sacrificiile lor făcute de-a lungul vieţii, ştim că noi suntem totul pentru ei. Deşi, deseori, uităm să le mulţumim din suflet crezând că ni se cuvine dreptul de a primi tot ce au de oferit.

Sărbătorim această zi pentru că ne gândim la copilărie, dar câţi dintre noi se gândesc la mama, la tata sau la bunici?

Amintirile cele mai de preţ sunt acolo, alături de ei. Chiar şi acelea care le trăim doar prin fotografii, fiindcă eram prea mici pentru a le memora.

Cu drag ,
Jurnal Fotografic

Leave a comment