The little things @Casa Dani

Pe malul unui lac ce fascinează privirea în orice moment al zilei, se odihneşte o căsuţă plină cu amintiri.
Dragă cititorule, iată că una din nenumăratele amintiri se retrăieşte azi împreună cu tine.

***

Într-o toamnă demnă de picturile marilor artişti, când dimineţile capătă o podoabă misterioasă cu apariţia valurilor de ceaţă iar apusurile au un efect hipnotic şi terapeutic, doi oameni calzi îşi aşteaptă cu răbdare clienţii în timp ce Calea Lactee le veghează frumoasa pensiune.

Brazii de la intrare te invită să păşeşti înăuntru dar, totodată, ascund cu dibăcie un peisaj grandios.

Aleea pavată îţi deschide drumul către terasa exterioară de unde poţi cuprinde tot farmecul locului, iar îndată ce vezi această privelişte, gândurile tale se risipesc pentru a lăsa loc unei bucurii ce nu poate fi exprimată în cuvinte.

Călătoria continuă pe scările din piatră, amenajate special pentru oameni curioşi, către ponton şi împrejurimi.

IMG_0702-logo-min IMG_0743-logo-min

Odată ajuns, vei face cunoştinţă cu barca ce stă visătoare la marginea lacului iar dacă-ţi întorci privirea recunoscătoare către casă ai să crezi că-ţi zâmbeşte.

Cine ştie? Poate se bucură să te aibă ca oaspete şi să-ţi fie martor al clipelor petrecute aici.

***

Ea, Anda, este toată un zâmbet.
El, Dani, are un bun simţ cum rar mai întâlnelşti.
Ei, amândoi, formează sufletul acestei căsuţe deosebite.

Deşi ospitalitatea am simţit-o dinainte de a-i întâlni personal, Casa Dani ne-a oferit mai mult decât atât.
Pe lângă confortul din camere, porţiile generoase şi gustoase de mâncare, priveliştea încântătoare, pontonul care are ieşire la acest minunat lac şi servirea ireproşabilă, căsuţa asta îţi dă un sentiment plăcut de “aici eşti binevenit oricând”.

După aproape un an, fericiţi că am reuşit să ne cazăm din nou la ei, ne-am făcut curaj şi le-am spus că vrem să le cunoaştem povestea.

Nu-ţi vom da toate detaliile pentru că ne-am bucura să le afli chiar tu, la un pahar de vin servit la asfinţit (culorile sunt încântătoare) ori la o ceaşcă de cafea savurată înainte de micul dejun (cafeaua lor este delicioasă).

Amândoi sunt tineri, proaspăt căsătoriţi (tocmai au împlinit un an de la căsătorie ^•^), orientaţi către oamenii care le trec pragul zi de zi şi foarte dornici să le ofere o experienţă frumoasă cât se află pe meleagurile bistriţene. Da, ştim, ţi-ai dat seama că este o afacere de familie dar, sincer, noi nu am mai văzut proprietari atât de implicaţi, prietenoşi şi serviabili (şi multe alte calităţi adunate în două suflete).

IMG_0869-logo-min

Ai să mai vezi că sunt modeşti şi-ţi vor spune că e loc de multe îmbunătăţiri la casa pe care au ridicat-o treptat, cu multă trudă.

Au învăţat multe pe parcursul celor patru ani de când şi-au deschis porţile pentru oaspeţi, de la reparaţii minore până la tot felul de chestii tehnice.
S-au lovit de ignoranţa autorităţilor locale, pentru că drumul spre Colibiţa este dificil şi, dacă va mai trece încă un an fără intervenţii, acesta va fi şi mai greu de parcurs însă cu planuri de viitor frumoase, gândite tot pentru clienţii lor, îşi menţin speranţa că lucrurile se vor schimba în bine.

La sfârşitul conversaţiei voastre, după ce aţi făcut planuri de o excursie cu bicicletele prin pădure ori de o plimbare cu velierul, tu spune-le că te simţi ca acasă datorită lor, că sunt oameni faini, ce merită admiraţi pentru tot ce au construit, indiferent de imperfecţiunile existente.

IMG_0688-logo-min IMG_0711-logo-min

Şi ştii ce să le mai spui?
Spune-le că au construit un cămin pentru oamenii visători şi iubitori de frumos.

Cu drag,
Jurnal Fotografic

Leave a comment