Tu ce flori porti in suflet?

Parfumul florilor de tei se răspândeşte pretutindeni anunţând un nou anotimp: vara.

Deja facem planuri de vacanţă şi ne dorim să prindem dimineţile însorite pe plajă ori să fim aproape de stele în nopţile răcoroase de la munte.

Dar, de câteva zile, eu mă gândesc şi la altceva. Nu am idee dacă simţi şi tu la fel, dar să ştii că m-aş bucura foarte mult să-mi fii alături în această călătorie prin gândurile mele.

Relaxează-te şi hai să visăm împreună preţ de câteva minute.

***

Parfumul suav şi ademenitor de tei îmi dă o stare de semi-amorţire însoţită de uitare şi o senzaţie stranie de deja-vu. Uitare de sine şi amintirea acestei miresme.

Pe măsură ce inspir tot mai mult mirosul emanat de copacii paradiziaci simt o emoţie puternică, până la lacrimi, şi mă teleportez într-un trecut unde eu, cea de acum, avea doar 18 ani.

Se spune că fiecare amintire îşi are parfumul ei, dar tind să cred că în cazul de faţă e altceva. Îmi pare o legătură emoţională profundă şi, totodată, îmi este dificil s-o exprim în cuvinte. Dar voi încerca.

Era o dimineaţă de vară perfectă, uşor răcoroasă şi tocmai intrasem  pe o stradă numită după un scriitor român. În acel moment, aerul umed pe care-l respiram îşi schimbase aroma iar eu m-am trezit învăluită instantaneu în fericire şi curiozitate. Întâlnisem (a se citi “conştientizasem”) pentru prima oară acest parfum dintr-o lume pe care nu o cunoşteam.

De atunci, am căutat mereu să-l simt, să-l gust şi să-l trăiesc. În ceaiuri la ceas de seară, în mierea delicioasă ori în verile ce i-au urmat.

flori de tei

***

Să ştii că deşi a fost greu să aştern aceste rânduri şi să răscolesc prin amintiri, în cele din urmă m-au ajutat să identific motivul stării mele de “bea T*E*I tudine” ^•^

Eu, fata cu flori în păr, port (şi)* flori de tei în suflet.

Dacă eşti atent în jurul tău, la viaţa care te înconjoară, de la firul de iarbă din grădină până la norii de deasupra ta, găseşti inspiraţie în orice pentru a fi creativ. Poţi crea opere de artă, atâta timp cât o faci cu dragoste şi recunoştinţă faţă de natură.

Acum, e rândul tău.

Ce flori porţi în suflet? Să fie lavandă, iasomie sau o grădină întreagă? Aştept cu bucurie un răspuns dar nu o să mă supăr dacă îţi răspunzi doar ţie.

Cu drag,
Jurnal Fotografic

*Mai port în suflet şi marea sărată, ghioceii, lalelele, bujorii, trandafirii roz pudrat, florile sălbatice, roua de pe viţa de vie şi lista poate continua la nesfârşit ^•^

Leave a comment