Un cuvant: Zambeste

Lina, o prezenţă delicată, şi Oana, o fiinţă plină cu energie, şi-au dat întâlnire la Universitate, fiecare dintre ele purtând un cartonaş pe care era scris de mână un imbold la fericire.

Un cuvânt: Zâmbeşte.

Opt litere îmbinate ce te îndeamnă să-ţi îndulceşti expresia feţei şi care creează o stare de bună-dispoziţie.

Noi doi, în calitate de fotografi, aveam sarcina de a surprinde momentele în care oamenii  se intersectau cu mesajul celor două eroine (pentru simplul fapt că au avut curaj să ofere o emoţie frumoasă celor din jur fără să aştepte ceva material în schimb, noi le considerăm eroine).

Bogdan, având rolul de observator,  ne privea de la distanţă pentru a se asigura că totul se desfăşoară fără probleme şi, tot el, a fost cel care ne-a adus covrigi ^•^

Toţi cinci am pătruns în ritmul vieţii zilnice a zecilor de trecători care poate foloseau spaţiul respectiv pentru a-şi pune ordine în gânduri dar în acea după-amiază mulţi dintre ei au ales să se oprească din drumul lor pentru a zâmbi alături de noi.

Surâsuri timide, zâmbete largi, claxoane dar şi priviri întrebătoare ne-au însoţit pe parcursul celor două ore petrecute între Universitate şi Unirii.

Dar, ştiţi ce ne-a mirat pe noi? Oamenii care nici nu ridicau privirea din telefon ori din ale lor griji apăsătoare.

Treceau pe lângă acele cartonaşe, fără nici o reacţie. Şi, ne întrebăm acum dacă noi am fi zâmbit?

Sunt zile în care mergi pe stradă fără să observi ce se întâmplă, pentru că eşti preocupat doar de lucrurile din viaţa ta. Te concentrezi pe deadline-uri, proiecte, programări, copii, teme, întâlniri, bătrâneţe, pensie şi multe altele.

Dar, spune-ne, ţi-ai pus vreodată întrebarea: Dacă viaţa se întâmplă între toate aceste preocupări ?

Cum ar fi să te opreşti din această fugă a minţii tale? Măcar uneori.

Hai, ridică-ţi privirea şi zâmbeşte. Nu trebuie să ai un motiv pentru a o face. De fapt, îţi dăm noi un motiv. Te provocăm: ZÂMBEŞTE şi spune-ne cum te simţi. Dar, nu te grăbi să ne răspunzi. Mai întâi bucură-te de zâmbetul tău.

Iar dacă ai nevoie de mai multe argumente (ştiinţifice) pe acest subiect, te invităm să citeşti articolul Linei: Ştiinţa zâmbetului şi Neuronii Gandhi.

Cu drag,

Jurnal Fotografic

Leave a comment